Future of design Tools

 

Welke design tool is het beste? Antwoord; geen enkele. We leven in een design tool jungle en ze beweren allemaal future proof te zijn. Leuk al die tools, maar hoeveel tijd moet je investeren in het leren van deze tools. De tool van vandaag is wellicht over 2 jaar niet meer relevant. Weg investering!  De tools die je moet leren zijn de tools die het beste bij het project passen; the tool that fits the project. Gelukkig zijn vele tools van vandaag heel intuïtief en hebben een minimale learning curve.

 

Het is een tijd waarbij we ieder moment moeten anticiperen op nieuwe technologieën. Artificial intelligence en data zullen werk van designers gedeeltelijk wegnemen maar ook aanvullen. Het creëren en managen van assets wordt dagelijkse bezigheid. De basis van design is het concept! Een concept op basis van (menselijke) strategie wordt niet snel door AI overgenomen. Creativiteit blijft hierbij een toverwoord.

 

Het gebruik van (slimme) tools is niets zonder een creatief concept. Een concept dat aanspreekt, enthousiasmeert en interactie aan gaat vormt de basis. De uitwerking daarvan is de volgende stap. Het is niet mogelijk om alle skills te beheersen. Samenwerking is de rode draad. Onderstaand een rijtje met verschillende disciplines.

 

  • Animation
  • 3D
  • digital design
  • Video
  • UI
  • UX
  • Interaction

 

De bovenstaande disciplines hebben 1 ding gemeen. Het gaat allemaal om de ervaring,  the experience! Het design wat wordt gecreëerd moet schaalbaar en aanpasbaar zijn. Het aantal digitale schermen groeit. De grens tussen content en UI zal ook vervagen. Door de opkomst van AR/VR/MR zullen disciplines uiteindelijke meer en meer verenigen.