Experience design wat is dat eigenlijk?

Tegenwoordig zie je term overal opduiken. Voluit geschreven of afgekort als XD. Ik zal in mijn eigen woorden uitleggen wat ik vind. XD wordt al snel in verband gebracht met online concepten, zoals mobiele apps, web applicaties & websites. Adobe heeft zeer recent nog een volledig tool gelanceerd die zich volledig richt op het creëren van online concepten genaamd; Experience design CC. Het gaat hierbij specifiek om User Experience.

Deze tools zijn booming omdat je er gemakkelijk mee kunt prototypen zonder code te gebruiken en het toch optimaal kunt testen met je (toekomstige) gebruikers. Op deze manier kom je later niet voor verrassingen te staan.

Ik heb het hier over XD (experience design). XD gaat om de gehele ervaring van de doelgroep/publiek. Consumenten & klanten willen ervaren en beleven. We leven in in een digitaal tijdperk maar we hebben nog steeds behoefte aan fysieke ervaringen. Veel webshops openen nu ook een fysieke winkel, het is een extra service die meerwaarden biedt. Wat dacht je van Miele, zij hebben een eigen Experience Center waar je de producten kunt testen. Die oven is nog mooier & fijner als je denkt aan dat heerlijke gerecht. Experience design is ook jouw visuele uitstraling. Heb jij een visuele identiteit uit 1987, wellicht is het iets om deze te restylen, want wellicht word je wel als ouderwets gezien. Design thinking staat centraal, we komen er niet meer onderuit. Er visueel goed uitzien is geen bijzaak meer, of dit nu gaat om een event, project of uw business.